Žebírka se zeleninou a ananasem
40 min.
Ingredience
- 450gramůVepřová žebra
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 30mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 1kusPaprika zelená
- 1kusCibule
- 12lžičekKoriandr mletý
- 100gramůAnanas
- 1špetkaPepř bílý
- 60mililitrůOcet rýžový
- 2lžíceCukr krupice
- 20mililitrůKečup
- 1kusMrkev kořen
- 60mililitrůOmáčka sójová
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
45 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Smícháme 40 ml sójové omáčky, sůl a bílý pepř. Žebírka nasekáme na kousky a vložíme je do marinády. Necháme je minimálně dvacet minut marinovat.
- 2Na dvaceti ml rostlinného oleje na vysokém plameni smažíme žebírka na wok pánvi osm minut. Poté na té samé pánvi na dvaceti ml arašídového oleje smažíme dvě minuty kousky papriky, cibule a mrkve. Směs pak odložíme. Vedle si smícháme ocet, cukr, dvacet ml sójové omáčky a kečup.
- 3Pánev umyjeme a na zbytku arašídového oleje smažíme půl lžičky nadrobno nakrájeného česneku a koriandr až se rozvoní. Přidáme octovou omáčku a kousky ananasu. Po chvíli vložíme i žebírka a zeleninu.
- 4Okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.