Žebírka v medu
140 min.
Ingredience
- 5kilogramůVepřová žebra
- Na marinádu
- 500mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 250mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 6lžicMed včelí
- 1,5lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceChilli koření mleté
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín drcený
- 0,5lžíceMajoránka
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1229 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
99 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
140 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Žebírka naporcujeme, vložíme do pekáče, zalijeme marinádou, přikryjeme a nechá alespoň den marinovat. Často maso obracíme a přeléváme marinádou.
- 2Žebírka pečeme v předehřáté troubě, často obracíme a poléváme marinádou.
- 3Marinádu připravíme smícháním medu, piva, citronové šťávy, chilli koření, soli, pepře, majoránkou a kmínu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.