Žebírka ve woku

50 min.

Ingredience

    • 1kilogramVepřová žebra
    • 1lžičkaPepř cayenský
    • 2lžíceSůl
    • 5gramůKoření pěti vůní
    • 15gramůMaizena - kukuřičný škrob
    • 30mililitrůOlej rostlinný
  • Na marinádu
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
810 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
67 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
399 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve woku osmažíme 5 minut nasucho kuličky pepře a sůl, aby sůl získala barvu, a potom je rozdrtíme v hmoždíři a přisypeme k němu i směs pěti koření.
  • 2
    Smícháme suroviny na marinádu a odložíme je stranou. Žebírka nasekáme na menší kousky, potřeme kořenící směsí a potom je obalíme v marinádě. Vložíme je do chladničky a necháme přes noc marinovat.
  • 3
    Marinádu z žebírek oklepeme a žebírka obalíme v maizeně. Wok zpola naplníme olejem a postupně v něm žebírka smažíme asi 5 minut. Potom je vyjmeme a osmažíme ještě jednou — tentokrát dokřupava a dozlatohněda.
  • 4
    Necháme je okapat na savém papíře, posypeme zbytkem koření a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.