Žebírka ve woku
50 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřová žebra
- 1lžičkaPepř cayenský
- 2lžíceSůl
- 5gramůKoření pěti vůní
- 15gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 30mililitrůOlej rostlinný
- Na marinádu
- 2lžíceOmáčky
- 2lžičkyCukr krupice
- 2lžíceSherry brandy
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
810 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
67 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
399 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ve woku osmažíme 5 minut nasucho kuličky pepře a sůl, aby sůl získala barvu, a potom je rozdrtíme v hmoždíři a přisypeme k němu i směs pěti koření.
- 2Smícháme suroviny na marinádu a odložíme je stranou. Žebírka nasekáme na menší kousky, potřeme kořenící směsí a potom je obalíme v marinádě. Vložíme je do chladničky a necháme přes noc marinovat.
- 3Marinádu z žebírek oklepeme a žebírka obalíme v maizeně. Wok zpola naplníme olejem a postupně v něm žebírka smažíme asi 5 minut. Potom je vyjmeme a osmažíme ještě jednou — tentokrát dokřupava a dozlatohněda.
- 4Necháme je okapat na savém papíře, posypeme zbytkem koření a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.