Zejbišské šlejšky

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře omyjeme brambory, dáme do 1 litru vody a uvaříme doměkka. Vaříme 20 minut. Uvařené brambory scedíme, oloupeme a jemně nastrouháme. Nastrouhané brambory dáme na na pomoučený vál, přidáme lžičku soli, hrubou mouku, kterou postupně přidáváme. Těsto dobře vypracujeme. Nesmí se lepit, mělo by být dostatečně tuhé.
  • 2
    Z těsta vyválíme váleček o průměru přibližně 4 cm. Nožem nakrájíme dílky široké 2-3 cm. Zlehka je prsty zformujeme do tvaru válečků.
  • 3
    Očistíme 2 cibule, drobně je nakrájíme a v pánvi na sádle usmažíme dozlatova.
  • 4
    Ve větším hrnci přivedeme k varu 2.5 litru vody s 2 lžičkami soli.
  • 5
    Šlejšky házíme opatrně do vroucí vody, občas promícháme aby se nepřichytily ke dnu. Vaříme je pomalu, nezakryté, přibližně 7-9 minut. Vyjmeme je děrovanou vařečkou, dáme do mísy, polijeme sádlem s osmaženou cibulkou, promícháme a ihned teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.