Zelená chřestová omáčka s lososem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
21 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme pouze dolní část chřestu, odkrojíme hlavičky. Ty povaříme ve vývaru asi 4 minuty, vyjmeme je a necháme okapat. Zbývající část chřestu nakrájíme na malé kousky a ve vývaru uvaříme doměkka. Chřest vyjmeme a rozmixujeme. Svaříme smetanu, tučnou smetanu a bílé víno. Přidáme rozmixovaný chřest, ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Do omáčky vložíme chřestové hlavičky. Rybu omyjeme a necháme ohřívat v horkém vývaru na mírném plameni 5-8 minut. Podáváme s omáčkou s chřestovými hlavičkami.
  • 2
    Chutná s novými bramborami s máslem, posypanými petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.