Zelená chřestová omáčka s lososem
60 min.
Ingredience
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 100mililitrůVíno bílé
- 5gramůSůl
- 800gramůLosos - filety
- 5gramůPepř černý mletý
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 500gramůChřest zelený
- 50gramůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
21 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme pouze dolní část chřestu, odkrojíme hlavičky. Ty povaříme ve vývaru asi 4 minuty, vyjmeme je a necháme okapat. Zbývající část chřestu nakrájíme na malé kousky a ve vývaru uvaříme doměkka. Chřest vyjmeme a rozmixujeme. Svaříme smetanu, tučnou smetanu a bílé víno. Přidáme rozmixovaný chřest, ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Do omáčky vložíme chřestové hlavičky. Rybu omyjeme a necháme ohřívat v horkém vývaru na mírném plameni 5-8 minut. Podáváme s omáčkou s chřestovými hlavičkami.
- 2Chutná s novými bramborami s máslem, posypanými petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.