Zelená omáčka z tomatillos

25 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
140 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
12 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Můžeme použít čerstvé tomatillos nebo v konzervě. Čerstvé je nutno nejdříve oloupat a 8-10 minut povařit.
  • 2
    Do mixéru dáme chilli papričky serano, česnek a umixujeme, přidáme tomatillo i s vývarem, ve kterém se vařily a znovu promixujeme.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej a umixované pyré na něm vaříme asi 5 minut, za stálého míchání, až omáčka zhoustne.
  • 4
    Přidáme nasekaný svazek koriandru, sůl, promícháme a ještě několik minut vaříme. Vmícháme smetanu a prohřejeme. Ihned podáváme s rybou nebo drůbeží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.