Zelená omáčka z tomatillos
25 min.
Ingredience
- 300gramůRajčata zelená
- 120mililitrůVoda pitná
- 2kusyChilli paprička
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kusKoriandr čerstvý
- 1špetkaSůl
- 120mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
140 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
12 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Můžeme použít čerstvé tomatillos nebo v konzervě. Čerstvé je nutno nejdříve oloupat a 8-10 minut povařit.
- 2Do mixéru dáme chilli papričky serano, česnek a umixujeme, přidáme tomatillo i s vývarem, ve kterém se vařily a znovu promixujeme.
- 3V pánvi rozpálíme olej a umixované pyré na něm vaříme asi 5 minut, za stálého míchání, až omáčka zhoustne.
- 4Přidáme nasekaný svazek koriandru, sůl, promícháme a ještě několik minut vaříme. Vmícháme smetanu a prohřejeme. Ihned podáváme s rybou nebo drůbeží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.