Zelená pepřová omáčka
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej bodlákový
- 50mililitrůVíno bílé
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 3lžíceCalvados
- 2lžičkyNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
94 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
445 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nasekáme najemno a podusíme na rozpáleném oleji.
- 2Přilijeme bílé víno, vývar, pálenku a povaříme do mírného zhoustnutí.
- 3Poté přimícháme základní světlou omáčku, smetanu a nakládaný zelený pepř. Dochutíme solí a pepřem.
- 4Omáčka je vhodná k masu, zejména k vepřovým kotletám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.