Zelená pepřová omáčka s grilovanou kukuřici
50 min.
Ingredience
- 40gramůMáslo čerstvé
- 10mililitrůOlej olivový
- 40gramůŠalotka
- 100mililitrůDolin - Vermouth
- 150gramůZakysaná smetana
- 5gramůSůl
- 5gramůCukr krupice
- 600gramůKukuřice
- 1stroužekČesnek
- 40gramůNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
665 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
32 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
26 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z čerstvých kukuřičných klasů odstraníme listy. Klasy vaříme v dostatečném množství vody 30 minut, poté je necháme důkladně okapat. Smícháme máslo s olejem, kukuřici potřeme ze všech stran a grilujeme. Na omáčku smícháme šalotku, česnek s vermutem a rozdrceným pepřem (čerstvý nebo naložený), povaříme. Vmícháme zakysanou smetanu, dochutíme solí a cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.