Zelené fazole se šunkou

40 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
13 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
570 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrole rozehřejeme olej a zvolna na něm orestujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku, rozmělněný česnek a rastujeme dál, aby šunka začala zlátnout. Přidáme vyloupané zelené fazole, podlijeme vínem a za občasného promíchání vaříme 8-10 minut.
  • 2
    Snížíme příkon tepla, přilijeme vývar, promícháme a povaříme dalších 10 minut.
  • 3
    Hotový pokrm upravíme na mísu, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.
  • 4
    Můžeme doplnit opečeným chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.