Zelené fazole se šunkou
40 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 200gramůŠunka Serrano
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůFazole
- 120mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
691 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
13 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
570 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V kastrole rozehřejeme olej a zvolna na něm orestujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku, rozmělněný česnek a rastujeme dál, aby šunka začala zlátnout. Přidáme vyloupané zelené fazole, podlijeme vínem a za občasného promíchání vaříme 8-10 minut.
- 2Snížíme příkon tepla, přilijeme vývar, promícháme a povaříme dalších 10 minut.
- 3Hotový pokrm upravíme na mísu, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.
- 4Můžeme doplnit opečeným chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.