Zelené fazolky a pesto s lasagněmi

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
788 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
58 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mladé zelené fazolové lusky 5 minut vaříme do měkka ve větším množství vody, po 5 minutách slijeme a necháme vychladnout. Lasagne vaříme ve vroucí vodě, dokud nejsou měkkě, ale přitom pevné na skus, slijeme, propláchneme studenou vodou, aby se neslepily, okapané osušíme papírovými utěrkami.
  • 2
    Předehřejeme troubu na 200°C. Zapékací misku s nízkým okrajem potřeme 1 lžící oleje, na dno rozložíme lasagne a polejeme pestem, smíchaným s crème fraîche, 3 lžícemi extra panenského olivového oleje a větším množstvím pepře. Pesto pokryjeme vrstvou uvařených fazolových lusků, posypeme nakrájenými vlašskými ořechy. Vrstvení opakujeme, končíme vrstvou pesta a poté vložíme na 10 - 15 minut do trouby a a pečeme, až povrch zezlátne. Před podáváním posypeme strouhaným parmazánem

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.