Zelené fazolky s baby karotkou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Karotku rozložíme na plech, posypeme ji lístky tymiánu a pokapeme olivovým olejem. Osolíme, opepříme a pečeme asi 30 minut dozlatova. V průběhu pečení karotky otočíme.
  • 2
    Fazolky omyjeme, očistíme a 2 minuty blanšírujeme ve vroucí osolené vodě. Poté je slijeme, zchladíme pod studenou vodou a necháme okapat.
  • 3
    Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Ve velké salátové míse smícháme zelené fazolky, zbytek oleje a mozzarellu nakrájenou na kostičky. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Takto připravenou směs dáme na talíře, navrch rozložíme opečenou karotku a posypeme lístky máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.