Zelené fazolky s baby karotkou
40 min.
Ingredience
- 1kilogramKarotka baby
- 1kusTymián čerstvý
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 1kusCibule červená
- 150gramůMozzarella
- 1kusMáta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
6 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Karotku rozložíme na plech, posypeme ji lístky tymiánu a pokapeme olivovým olejem. Osolíme, opepříme a pečeme asi 30 minut dozlatova. V průběhu pečení karotky otočíme.
- 2Fazolky omyjeme, očistíme a 2 minuty blanšírujeme ve vroucí osolené vodě. Poté je slijeme, zchladíme pod studenou vodou a necháme okapat.
- 3Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Ve velké salátové míse smícháme zelené fazolky, zbytek oleje a mozzarellu nakrájenou na kostičky. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Takto připravenou směs dáme na talíře, navrch rozložíme opečenou karotku a posypeme lístky máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.