Zelené fazolky s vejci
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaCitronová kůra
- 300gramůFazolové lusky zelené
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Čedar
- 3kusyVejce slepičí
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
233 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
16 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Fazolky uvaříme 5-6 minut, až změknou. Necháme vykapat v cedníku, propláchneme pod studenou vodou a znovu slijeme.
- 2V pánvi rozpálíme olej, přidáme tenké plátky cibule a smažíme, až bude cibule měkká.
- 3V míse rozšleháme vejce s kořením, přidáme k cibuli a smažíme na mírném plameni, až budou vejce téměř hotová, nesmíme přesmažit.
- 4Do pánve přidáme fazolky a necháme krátce prohřát.
- 5Směs vyklopíme na servírovací talíř, posypeme strouhaným sýrem a citrónovou kůrou. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.