Zelené fazolky se šalotkou a slaninou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
16 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme šalotky a plátky slaniny nakrájíme na tenké proužky. Zelené fazolky opláchneme, konce odkrojíme a vaříme je v dostatečném množství osolené vody asi 10 minut. Slijeme, zchladíme a necháme okapat.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olivový olej a na něm opečeme slaninu do křupava. Slaninu vyndáme a dáme stranou. Do pánve vložíme šalotky a ve výpeku zakryté dusíme při střední teplotě asi 8 minut. Občas zamícháme, aby cibule příliš nezhnědla. Přidáme slaninu a fazolky, za stálého míchání přivedeme k varu a okořeníme solí a pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.