Zelené fazolové lusky na smetaně
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 6decilitrůVoda pitná
- 0,5lžíceKopr čerstvý
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5lžičkyCukr krupice
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 500gramůFazolové lusky zelené
- 2,5decilitrySmetana sladká 12%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
154 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé mladé (zelené) fazolové lusky omyjeme a odstraníme z nich postranní žilky, odkrojíme konce, pokrájíme je na kousky asi 3-4 cm dlouhé. Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a v hrnci na rozpáleném másle ji podusíme. Přidáme k ní fazolové lusky, sůl (0.5 lžičky), bílý pepř, promícháme, přilijeme 5-6 dl vody a dusíme doměkka.
- 2Čerstvý kopr omyjeme a drobně pokrájíme.
- 3Ve sladké smetaně si dobře rozmícháme hladkou mouku, podušené fazolky za stálého míchání zalijeme smetanou, přimícháme kopr a necháme přejít varem. Podle chuti dosolíme, popřípadě i osladíme a přikyselíme octem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.