Zelené fazolové lusky na smetaně

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
154 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé mladé (zelené) fazolové lusky omyjeme a odstraníme z nich postranní žilky, odkrojíme konce, pokrájíme je na kousky asi 3-4 cm dlouhé. Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a v hrnci na rozpáleném másle ji podusíme. Přidáme k ní fazolové lusky, sůl (0.5 lžičky), bílý pepř, promícháme, přilijeme 5-6 dl vody a dusíme doměkka.
  • 2
    Čerstvý kopr omyjeme a drobně pokrájíme.
  • 3
    Ve sladké smetaně si dobře rozmícháme hladkou mouku, podušené fazolky za stálého míchání zalijeme smetanou, přimícháme kopr a necháme přejít varem. Podle chuti dosolíme, popřípadě i osladíme a přikyselíme octem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.