Zelené lasagne

65 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
810 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
43 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme jíšku s 200 ml mléka, špetkou soli, pepře a pět minut povaříme. Poté vlijeme třetinu na dno zapékací pánve. Vložíme směs, kterou připravíme: nadrobno nakrájenou cibuli, celer a slaninu osmahneme prudce na rozpáleném oleji, přidáme mleté maso. Podlijeme vínem a pět minut povaříme. Přidáme rajčatový protlak, osolíme, opepříme a zalijeme 150 ml mléka. Poté zakryjeme pokličkou, půl hodiny dusíme, popřípadě vše ještě podlijeme vodou, aby se nám směs nepřichytila.
  • 2
    Poté si připravíme špenát, který nejprve omyjeme, podusíme, nadrobno nakrájíme. Uvaříme lasagne. Smícháme je s masovou směsí, vše vložíme do zapékací mísy, na závěr zalijeme zálivkou, která nám zbyla.
  • 3
    Vaříme 15 minut na 200 stupňů, dokud lasagne nezhnědnou. Podáváme posypané Parmazánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.