Zelenina na grilu po italsku

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
128 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme větší misku na zapékání s nepřilnavou vrstvou, do které postupně dáme kousky velké sladké brambory, mrkve a pastináku, přidáme olivový olej, sušené italské bylinky, osolíme a opepříme, promícháme a 10 minut pečeme v troubě předehřáté na 200°C. Potom přidáme kousky cibule, cukety, červené nebo žluté papriky a pečeme dalších 15-20 minut, občas promícháme. Zeleninu v zapékací misce rozprostřeme v 1 vrstvě, aby se rovnoměrně opekla do zlatohněda.
  • 2
    Zeleninu přelijeme pomerančovou šťávou smíchanou s balzamikovým octem a medem a pečeme ještě 5 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.