Zelenina na grilu po italsku
50 min.
Ingredience
- 1kusBrambory sladké (Batáty)
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyPastinák
- 3lžíceOlej olivový
- 2lžičkyKoření Italia
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule červená
- 2kusyCuketa
- 1kusPaprika zelená
- 2lžícePomerančová šťáva
- 1lžičkaOcet ze šampaňského - Balsamic
- 1lžičkaMed včelí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
128 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme větší misku na zapékání s nepřilnavou vrstvou, do které postupně dáme kousky velké sladké brambory, mrkve a pastináku, přidáme olivový olej, sušené italské bylinky, osolíme a opepříme, promícháme a 10 minut pečeme v troubě předehřáté na 200°C. Potom přidáme kousky cibule, cukety, červené nebo žluté papriky a pečeme dalších 15-20 minut, občas promícháme. Zeleninu v zapékací misce rozprostřeme v 1 vrstvě, aby se rovnoměrně opekla do zlatohněda.
- 2Zeleninu přelijeme pomerančovou šťávou smíchanou s balzamikovým octem a medem a pečeme ještě 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.