Zelenina ochucená kari pastou
60 min.
Ingredience
- 250gramůZelí čínské
- 1kusPaprika červená
- 4lžičkyKari pasta
- 400mililitrůKokosové mléko
- 180gramůKukuřice
- 1lžičkaKoření pěti vůní
- 1lžičkaCitronová tráva
- 2lžíceOmáčka rybí
- 500gramůRýže jasmínová
- 3lžíceOlej sezamový
- 5kusůCibulka jarní
- 350gramůZelenina wok classic
- 1špetkaSůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
757 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
31 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
34 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme čínské zelí, rozebereme ho na listy. Také papriku umyjeme pod proudem tekoucí vody, rozkrojíme na polovinu a vyjmeme semínka i bílé žebroví. Zelí i paprikou pokrájíme na kosočtverce o hraně asi 2 centimetry. Zelenou nať jarních cibulek omyjeme a nakrájíme na kroužky a šířce asi 5 milimetrů. Bílé cibulky rozdělíme na čtvrtiny.
- 2Olej ve woku rozehřejeme a vložíme na něj kari pastu. Až pasta začne pěnit, nasypeme do pánve nakrájené čínské zelí, jarní cibulky (jenom bílou část), papriky a necháme zpěnit.
- 3Všechno potom zalijeme kokosovým mlékem. Přidáme omytou a okapanou kukuřici a zeleninu wok. Dochutíme kořením pěti vůní, přidáme citronovou trávu a rybí omáčku. Promícháme a ještě povaříme.
- 4Mezitím si dáme do dostatečného množství osolené vroucí vody uvařit jasmínovou rýži.
- 5Směs na pánvi zasypeme kroužky z cibulové natě a po krátkém prohřátí podáváme s uvařenou jasmínovou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.