Zelenina s oříškovým máslem
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 30gramůOřechy lískové
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůCeler bulvový
- 200gramůPórek
- 400gramůKapusta hlávková
- 1lžičkaCukr třtinový
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 4kusyNové koření celé
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 200gramůMrkev kořen
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
19 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nastrouhané oříšky nasucho opražíme, smícháme s máslem, osolíme a uložíme do chladničky.
- 2Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, omytý pórek pokrájíme na nudličky, očištěnou mrkev na plátky a celer na kostičky, kapustu rozdělíme na 8 dílů.
- 3Cibuli necháme zesklovatět v oleji, posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Přidáme mrkev, celer, mírně osolíme a krátce podusíme. Vložíme pórek, kapustu, zalijeme vývarem, okořeníme špetkou muškátu, novým kořením a citronovou kůrou. Vše vaříme cca 12 minut.
- 4Připravené oříškové máslo nakrájíme, smícháme s trochou vývaru a vmícháme do pokrmu. Podle chuti dosolíme, ochutíme citronovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.