Zelenina s oříškovým máslem

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
19 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nastrouhané oříšky nasucho opražíme, smícháme s máslem, osolíme a uložíme do chladničky.
  • 2
    Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, omytý pórek pokrájíme na nudličky, očištěnou mrkev na plátky a celer na kostičky, kapustu rozdělíme na 8 dílů.
  • 3
    Cibuli necháme zesklovatět v oleji, posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Přidáme mrkev, celer, mírně osolíme a krátce podusíme. Vložíme pórek, kapustu, zalijeme vývarem, okořeníme špetkou muškátu, novým kořením a citronovou kůrou. Vše vaříme cca 12 minut.
  • 4
    Připravené oříškové máslo nakrájíme, smícháme s trochou vývaru a vmícháme do pokrmu. Podle chuti dosolíme, ochutíme citronovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.