Zelenina s vepřovým masem
35 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová plec
- 1lžičkaSůl
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 200gramůKapusta hlávková
- 2kusyCuketa
- 100gramůHrášek mražený
- 2lžíceCitronová šťáva
- 350gramůMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaPepř citronový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
34 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na hranolky. Osolíme a opepříme citronovým pepřem.
- 2Ve velké pánvi ohřejeme 300 ml vývaru, maso v něm podusíme asi 7 minut a vyjmeme je.
- 3Oloupanou mrkev podélně rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Omytou kapustu a cukety nakrájíme na nudličky, oloupaný česnek nasekáme.
- 4Mrkev, kapustu a česnek vložíme do pánve, zalijeme zbylým vývarem a podusíme za občasného zamíchání asi 4 minuty. Přidáme hrášek, citronovou šťávu a cukety a dusíme ještě 2 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.