Zelenina se sýrem a taratoriovým přelivem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
13 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na mísu dáme omytou a očištěnou zeleninu, jako jsou listy mladého špenátu, které natrháme na menší kusy, spolu s čekankou, fenyklem řapíky celeru, na proužky nakrojíme mrkev a papriku. Vše zakápneme salátovou zálivkou.
  • 2
    Taratoriový přeliv získáme tak, že necháme nasáknout chléb vodou a přebytečnou vodu z něj vyždímáme. V mixéru rozemeleme tento chléb s rozetřeným česnekem, vyloupanými vlašskými ořechy a solí, po kapkách vstříkneme trochu kuřecího vývaru s citrónovou šťávou, dokud přeliv není dostatečně hladký a hustý.
  • 3
    Sos nalijeme do mističek, kde si můžeme kousky zeleniny namáčet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.