Zelenina se sýrem a taratoriovým přelivem
30 min.
Ingredience
- 255gramůŠpenát listový čerstvý
- 2kusyČekanka
- 1kusFenykl čerstvý
- 5špetekCeler řapíkatý
- 6kusůMrkev kořen
- 2kusyPaprika červená
- 125mililitrůZálivka salátová bylinková
- 1krajícChléb konzumní
- 85gramůOřechy vlašské
- 1špetkaSůl
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 3lžíceŠťáva citrónová
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
13 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na mísu dáme omytou a očištěnou zeleninu, jako jsou listy mladého špenátu, které natrháme na menší kusy, spolu s čekankou, fenyklem řapíky celeru, na proužky nakrojíme mrkev a papriku. Vše zakápneme salátovou zálivkou.
- 2Taratoriový přeliv získáme tak, že necháme nasáknout chléb vodou a přebytečnou vodu z něj vyždímáme. V mixéru rozemeleme tento chléb s rozetřeným česnekem, vyloupanými vlašskými ořechy a solí, po kapkách vstříkneme trochu kuřecího vývaru s citrónovou šťávou, dokud přeliv není dostatečně hladký a hustý.
- 3Sos nalijeme do mističek, kde si můžeme kousky zeleniny namáčet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.