Zelenina v těstíčku
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 40mililitrůMáslo čerstvé
- 100gramůČočka jedlá
- 255gramůRajčata
- 1lžíceBylinky čerstvé - svazek
- 80mililitrůVývar zeleninový
- 100gramůMouka polohrubá
- 30gramůSýr Čedar
- 80gramůZakysaná smetana
- 1kusVejce slepičí
- 1kusPastinák
- 1stroužekČesnek
- 0,25lžičkaSoda jedlá
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
18 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
14 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi s 20 g másla smažíme nadrobno nakrájenou cibuli, dokud nezesklovatí. Rozetřený stroužek česneku, pastinák a mrkve na drobno smažíme s cibulkou dalších pět minut. Přidáme čočku, nakrájená rajčata, bylinky a vývar, dopepříme podle chuti a na mírném ohni dusíme dvacet pět minut do změknutí.
- 2Mezitím si do mísy dáme mouku a sodu. Vetřeme zbytek másla, přidáme čedar a smetanu a uhněteme těsto do měkka. Z něj vytvoříme libovolný počet placek o šířce 1 cm.
- 3Zeleninovou směs vložíme do zapékací mísy a placky položíme na ně. Pomažeme je vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia. Pečeme asi dvacet pět minut, dokud placky nevzejdou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.