Zelenina vařená

22 min.
Česká republika
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
98 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou mrkev pokrájíme na kolečka, oloupanou kedlubnu na kostičky, cuketu omyjeme a nakrájíme na hranolky i se slupkou, lilek očistíme, krájíme na půlkolečka, hrášek propláchneme tekoucí vodou.
  • 2
    Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme mrkev, kedlubnu a hrášek, osolíme, ovoníme snítkou bazalky, přivedeme k varu a povaříme 2 minuty. Nyní přidáme lilek s cuketou, povaříme ještě 4 - 5 minut. Zelenina by měla zůstat trochu křupavá, neměla by se rozvařit. Scedíme, rozdělíme na talíře, porce posypeme strouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.