Zelenina vařená
22 min.
Ingredience
- 60gramůMrkev kořen
- 60gramůKedlubna
- 60gramůCuketa
- 60gramůLilek
- 60gramůHrášek
- 5gramůBazalka
- 5gramůSůl
- 30gramůSýr Eidam cihla 30%
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
98 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev pokrájíme na kolečka, oloupanou kedlubnu na kostičky, cuketu omyjeme a nakrájíme na hranolky i se slupkou, lilek očistíme, krájíme na půlkolečka, hrášek propláchneme tekoucí vodou.
- 2Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme mrkev, kedlubnu a hrášek, osolíme, ovoníme snítkou bazalky, přivedeme k varu a povaříme 2 minuty. Nyní přidáme lilek s cuketou, povaříme ještě 4 - 5 minut. Zelenina by měla zůstat trochu křupavá, neměla by se rozvařit. Scedíme, rozdělíme na talíře, porce posypeme strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.