Zeleninová omáčka s medem
140 min.
Ingredience
- 1litrVývar drůbeží
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceNové koření celé
- 3kusyBobkový list
- 1kusSkořice celá
- 100gramůCeler řapíkatý
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusCibule
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceMed včelí
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
109 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
2 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hrnci smícháme vodu, nové koření, pepř, bobkový list, skořici, na kostičky nakrájený řapíkatý celer, na kolečka nakrájenou mrkev, na kostičky nakrájeno cibuli, sůl a přivedeme k varu. Hrnec přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme asi 120 minut.
- 2Když je zelenina uvařená, přivedeme k varu drůbeží vývar a do něj přimícháme med a hladkou mouku. Nakonec přidáme povařenou zeleninu, ze které jsme vyndali koření a vše důkladně mixérem rozmixujeme.
- 3Takto připravenou omáčku ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.