Zeleninová omeleta
30 min.
Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
- 100mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCuketa
- 1kusCibule
- 150gramůSýr kozí
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 40mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
27 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
501 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do mísy rozklepneme všechna vejce, přidáme mléko, sůl a pepř. Vidličkou rozšleháme. V druhé míse smícháme na kolečka nakrájenou cuketu a nadrobno nasekanou cibuli. Pořádně zamícháme.
- 2V pánvi si rozpálíme olej a nalijeme na něj vejce. V momentě, kdy nám vajíčko na spodu tvrdne přidáme zeleninu z druhé mísy. Ta by se nám měla s vejcem spojit. Omeletu nijak nemícháme.
- 3Když vypadá omeleta téměř hotová, přidáme na ni rozdrobený kozí sýr. Navrch omelety dáme zakysanou smetanu, která se nám rozteče. Ihned poté můžeme podávat
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.