Zeleninová pizza s mletým masem
55 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2kusyPaprika zelená
- 500gramůHovězí maso mleté
- 1lžíceProvensálské koření
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůSýr ementálského typu
- 150gramůKukuřice
- 80mililitrůProtlak rajčatový
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 500gramůTěsto na pizzu
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1005 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
40 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Těsto na pizzu rozmrazíme podle návodu na obalu.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Papriku očistíme od semínek a nakrájíme na kostičky.
- 3Na rozpáleném oleji orestujeme mleté maso. Přidáme do něj cibuli, kousky papriky a krátce podusíme. Přidáme rajčatový protlak a vše dusíme do odpaření vody.
- 4Nyní okořeníme směs pepřem a solí, přidáme trochu provensálského koření. Směs poté rovnoměrně rozprostřeme na pizzu.
- 5Pizzu pak posypeme kukuřicí a plátky sýra.
- 6Pečeme na 200 stupňů cca 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.