Zeleninová polévka jemná

170 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
103 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
861 mg
Cukr
310 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kořenovou zeleninu pečlivě očistíme, nakrájíme na menší kostičky, květák rozebereme na menší růžičky, vše zalijeme vroucí vodou a vaříme téměř doměkka.
  • 2
    Dobře omyté a rozsekané kosti vložíme do hrnce, zalijeme zbylou dávkou studené vody a mírně osolíme.
  • 3
    Uvedeme do varu a nejméně 2 hodiny zvolna vaříme. Poté vývar scedíme.
  • 4
    Dávku prosáté mouky za občasného promíchání nasucho mírně opražíme a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem z kostí a odvarem ze zeleniny.
  • 5
    Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání nejméně půl hodiny zvolna vaříme.
  • 6
    Ke konci varu přidáme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem.
  • 7
    Nakonec do polévky vložíme uvařenou zeleninu a sterilovaný hrášek a krátce povaříme. Polévku zjemníme máslem.
  • 8
    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.