Zeleninová polévka kmínová s nočky
35 min.
Ingredience
- 80gramůMrkev kořen
- 80gramůPetržel kořen
- 50gramůCeler bulvový
- 1kusCibule
- 20gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 1,5litryVoda pitná
- 0,5kusMasox
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín mletý
- Na nočky
- 20gramůMáslo čerstvé
- 0,5špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMléko polotučné
- 80gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, oloupanou kořenovou zeleninu na nudličky.
- 2Na másle zpěníme cibuli, vmícháme zeleninu, mouku a orestujeme. Poté zašleháme vodu, vmícháme sůl, kmín a Masox. Polévku vaříme za občasného míchání asi 15 minut. Poté do polévky zavaříme máslové nočky, které nabíráme lžičkou namočenou do vody. Vaříme ještě asi 5 minut.
- 3Nočky připravíme v míse z utřeného změklého másla se solí a vejcem. Vmícháme mouku, mléko a vymícháme polohusté těsto.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 20. 8. 2015
Zeleninová polévka kmínová s nočky
Polévka snadná, rychlá, chutná. Recept hodnotím kladně, jelikož chutnalo celé rodině Kořenovou zeleninu jsem postrouhala na větší nudličky místo krájení. Mohu doporučit.