Zeleninová polévka kmínová s nočky

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme nadrobno, oloupanou kořenovou zeleninu na nudličky.
  • 2
    Na másle zpěníme cibuli, vmícháme zeleninu, mouku a orestujeme. Poté zašleháme vodu, vmícháme sůl, kmín a Masox. Polévku vaříme za občasného míchání asi 15 minut. Poté do polévky zavaříme máslové nočky, které nabíráme lžičkou namočenou do vody. Vaříme ještě asi 5 minut.
  • 3
    Nočky připravíme v míse z utřeného změklého másla se solí a vejcem. Vmícháme mouku, mléko a vymícháme polohusté těsto.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 20. 8. 2015
Zeleninová polévka kmínová s nočky
Polévka snadná, rychlá, chutná. Recept hodnotím kladně, jelikož chutnalo celé rodině Kořenovou zeleninu jsem postrouhala na větší nudličky místo krájení. Mohu doporučit.