Zeleninová polévka s hovězím masem
40 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 800gramůHovězí libové
- 2litryHovězí vývar základní
- 400gramůRajčata
- 300gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaBazalka
- 800gramůZeleninová směs jarní - mražená
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
12 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. V hrnci přepustíme máslo, vložíme maso, cibuli a za stálého míchání opékáme asi 10 minut při střední teplotě, až maso zhnědne a cibule je měkká.
- 2Přilijeme masový vývar, rajčata z konzervy bez šťávy, mraženou, míchanou zeleninu, nakládanou kukuřici a bazalku. Osolíme, opepříme, hrnec přiklopíme a přivedeme k varu.
- 3Snížíme teplotu a vaříme zvolna asi 10 minut, dokud zelenina nezměkne. Nalijeme do talířů a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.