Zeleninová polévka s pohankou a kořenovou zeleninou

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
115 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvou petrželku propláchneme pod tekoucí vodou a nasekáme na jemno. Brambory, cibuli a kořenovou zeleninu oloupeme, pokrájíme nadrobno. Houby očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou, krájíme na stejné kousky jako zeleninu. Česnek oloupeme a utřeme.
  • 2
    Brambory vaříme v osolené vodě téměř do měkka. Přidáme k nim připravenou kořenovou zeleninu a pohanku-lámanku. Polévku omastíme sádlem, přidáme rozetřený česnek, okořeníme polévkovým kořením a krátce povaříme.
  • 3
    Do hotové polévky nasypeme nasekanou petrželku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.