Zeleninová polévka s praženou krupicí

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
873 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozpálíme máslo, osmahneme na něm dozlatova oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli. Zasypeme mletou paprikou, přidáme krupici, mraženou zeleninu. Vše smažíme 10 minut, zalijeme teplou vodou, vložíme rýži, kterou povaříme 15 minut doměkka.
  • 2
    Do polévky vlijeme smetanu, povaříme 5 minut. Ochutíme solí, pepřem, Vegetou, vlijeme vidličkou rozšlehané vejce.
  • 3
    Nakonec přidáme nasekanou kudrnku a odstavíme ze sporáku.
  • 4
    Polévku rozlijeme do jednotlivých polévkových misek, anebo hlubokých talířů a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.