Zeleninová polévka s řeřichou

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
80 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Pórek očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na tenká kolečka. Salát omyjeme studenou vodou, listy stočíme do ruličky a nakrájíme najemno. Rajče a okurku omyjeme a nakrájíme je na malé kousky. Řeřichu opláchneme studenou vodu a necháme ji okapat. Žampiony očistíme, opláchneme vodou a nakrájíme je na tenké plátky.
  • 2
    Nakrájenou mrkev a pórek vložíme do hrnce s vařící, mírně osolenou vodou a necháme je přibližně 5 minut vařit. Pak zeleninu z hrnce vyndáme, případně vývar slijeme a necháme pro další použití. Uvařenou mrkev a pórek v sítu prolijeme studenou vodou.
  • 3
    Do misek nebo talířů rozdělíme nakrájené listy salátu a řeřichu, přidáme uvařenou mrkev a pórek, nakrájené rajče a okurku i žampiony. Vše přelijeme vroucím vývarem, promícháme, dochutíme pepřem a solí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.