Zeleninová polévka s rýží
30 min.

Ingredience
- 2kusyCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceKopr čerstvý
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika červená
- 1kusCuketa
- 2lžíceOlej olivový
- 200gramůRýže jasmínová
- 1kusMrkev kořen
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1špetkaSůl
- 1,5litryVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
14 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
12 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Všechnu zeleninu omyjeme. Papriky zbavíme semen a bílých žeber, mrkev oloupeme. Cibuli, papriky, cukety a mrkev nakrájíme na kostičky.
- 2V hrnci zahřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme rýži, zeleninový vývar a asi 10 minut dusíme.
- 3Přisypeme nakrájenou zeleninu a vaříme asi 5 minut. Vložíme rajčata a vaříme dalších 5 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 4Podáváme posypané sekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.