Zeleninová polévka se smetanou a krutony

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, mrkev oloupeme, pokrájíme na nudličky, zelí zbavíme zvadlých a poškozených listů, straníme košťál, zelí nakrájíme na nudličky. Mražený hrášek propláchneme vodou. Starší rohlíky nakrájíme na kostičky, osmažíme na másle.
  • 2
    Mrkev na másle v hrnci dusíme zhruba 10 minut. Poté vmícháme brambory, zelí, osolíme, zalijeme horkou vodou, promícháme a vaříme, až brambory změknou. Před koncem varu vmícháme do polévky hrášek, smetanu a povaříme ještě 3 minuty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.