Zeleninová polévka se smetanou a krutony
40 min.
Ingredience
- 250gramůMrkev kořen
- 250gramůZelí hlávkové bílé
- 300gramůBrambory
- 120gramůHrášek mražený
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1,2litryVoda pitná
- 250mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 0,5lžičkaSůl
- Na krutony
- 2kusyRohlíky bílé
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, mrkev oloupeme, pokrájíme na nudličky, zelí zbavíme zvadlých a poškozených listů, straníme košťál, zelí nakrájíme na nudličky. Mražený hrášek propláchneme vodou. Starší rohlíky nakrájíme na kostičky, osmažíme na másle.
- 2Mrkev na másle v hrnci dusíme zhruba 10 minut. Poté vmícháme brambory, zelí, osolíme, zalijeme horkou vodou, promícháme a vaříme, až brambory změknou. Před koncem varu vmícháme do polévky hrášek, smetanu a povaříme ještě 3 minuty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.