Zeleninová rýže

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Vápník
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kořenovou zeleninu očistíme, drobně nakrájíme a osmahneme ji na másle.
  • 2
    Přidáme přebranou a spařenou rýži, zalijeme přiměřeným množstvím vývaru, osolíme a zavaříme. Potom rýži dodusíme v troubě doměkka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 14. 9. 2016
Zeleninová rýže
Tuto přílohovou rýži se zeleninou jsem už dělala dvakrát, jednou s vývarem a jednou s vodou. Jasně, že je lepší ta s vývarem. Soli a vody jsem dala dle potřeby. Dusila jsem na sporáku v hrnci se silným dnem, není podmínklou, že se musí dělat v troubě. Dá se připravit i v remosce. Palec nahoru.🙂
Anonymní uživatel
st 14. 9. 2016
Zeleninová rýže
Dala jsem jen méně másla.