Zeleninová rýže opečená

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
817 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
10 g
Sacharidy
158 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem uvaříme ve vroucí osolené vodě rýži, scedíme ji a necháme stranou.
  • 2
    Připravíme houby, které zalijeme vařící vodou. Ponecháme je 20 minut v této vodě máčet.
  • 3
    Mezitím nachystáme omyté jarní cibulky, které nakrájíme na drobné kostičky. Česnek a zázvor zbavíme slupek a nasekáme nadrobno. Omyjeme bambusové výhonky a rozkrájíme je na tenké proužky. Pórek opláchneme a nakrájíme na kolečka silná asi 0,5 centimetru. Opláchnutou a oškrábanou mrkev nakrájíme asi na 3 milimetry tlustá kolečka. Přebrané fazole omyjeme.
  • 4
    Z hub vyčkáme všechnu přebytečnou vodu a nakrájíme je nadrobno. 125 ml vymačkané vody odložíme stranou pro další použití.
  • 5
    Do nachystaného woku vlijeme arašídový olej a osmažíme na něm nasekaný česnek se zázvorem. Potom přidáváme veškerou zeleninu: pórek, mrkev, cibulku, bambusové výhonky, fazole, nakonec rýži. Zvýšíme plamen, aby se chladná rýže dobře prohřála a zalijeme ještě vodou z hub.
  • 6
    Nakonec pokrm zakápneme sójovou omáčkou a sezamovým olejem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.