Zeleninová rýže opečená
65 min.
Ingredience
- 3kusyCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 20gramůZázvor celý
- 200gramůBambusové výhonky
- 1kusPórek
- 200gramůMrkev kořen
- 200gramůFazole
- 500gramůRýže dlouhozrnná
- 1lžíceOlej sezamový
- 4lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 5lžicOmáčka sójová
- 25gramůHouby Shitake sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
817 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
10 g
Sacharidy
158 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Den předem uvaříme ve vroucí osolené vodě rýži, scedíme ji a necháme stranou.
- 2Připravíme houby, které zalijeme vařící vodou. Ponecháme je 20 minut v této vodě máčet.
- 3Mezitím nachystáme omyté jarní cibulky, které nakrájíme na drobné kostičky. Česnek a zázvor zbavíme slupek a nasekáme nadrobno. Omyjeme bambusové výhonky a rozkrájíme je na tenké proužky. Pórek opláchneme a nakrájíme na kolečka silná asi 0,5 centimetru. Opláchnutou a oškrábanou mrkev nakrájíme asi na 3 milimetry tlustá kolečka. Přebrané fazole omyjeme.
- 4Z hub vyčkáme všechnu přebytečnou vodu a nakrájíme je nadrobno. 125 ml vymačkané vody odložíme stranou pro další použití.
- 5Do nachystaného woku vlijeme arašídový olej a osmažíme na něm nasekaný česnek se zázvorem. Potom přidáváme veškerou zeleninu: pórek, mrkev, cibulku, bambusové výhonky, fazole, nakonec rýži. Zvýšíme plamen, aby se chladná rýže dobře prohřála a zalijeme ještě vodou z hub.
- 6Nakonec pokrm zakápneme sójovou omáčkou a sezamovým olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.