Zeleninová směs s tofu na sladkokyselo

30 min.
Thajsko

Ingredience

    • 4kusyŠalotka
    • 3stroužkyČesnek
    • 250gramůZelí čínské
    • 8kusůKlasy kukuřičné mražené
    • 2kusyPaprika červená
    • 200gramůHrášek
    • 250gramůSýr sójový - Tofu
    • 4lžíceVývar zeleninový
    • 2lžíceOmáčka sójová
    • 1lžíceCukr krupice
    • 2lžíceOcet rýžový
    • 1hrstKoriandr čerstvý
    • 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
    • 0,5lžičkaChilli papričky - vločky
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
7 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupaný česnek nakrájíme nadrobno, šalotku na tenké plátky. Ve woku rozpálíme olej a obojí na něm cca 2-3 minuty osmhaneme dozlatova. Přidáme nakrouhané zelí a cca 1/2 minuty prohříváme. Mezitím průběžně potřepáváme s pánví. Poté vmícháme na plátky nakrájené kukuřičné klasy a znovu prohřejeme. Za stálého míchání postupně přidáme na plátky pokrájené papriky bez semínek, hrášek a na kostičky nakrájené tofu. Každou přidanou surovinu cca 1/2 minuty prohříváme. Na závěr podlijeme vývarem a zastříkneme sójovou omáčkou.
  • 2
    V kastrůlku smícháme cukr s octem a za stálého míchání zahříváme do rozpuštění cukru. Vlijeme do pánve, posypeme chilli vločkami, najemno nasekanou koriandrovou natí, důkladně promícháme, rozdělíme do misek a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.