Zeleninová směs s tofu na sladkokyselo
30 min.
Ingredience
- 4kusyŠalotka
- 3stroužkyČesnek
- 250gramůZelí čínské
- 8kusůKlasy kukuřičné mražené
- 2kusyPaprika červená
- 200gramůHrášek
- 250gramůSýr sójový - Tofu
- 4lžíceVývar zeleninový
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžíceOcet rýžový
- 1hrstKoriandr čerstvý
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 0,5lžičkaChilli papričky - vločky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
7 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný česnek nakrájíme nadrobno, šalotku na tenké plátky. Ve woku rozpálíme olej a obojí na něm cca 2-3 minuty osmhaneme dozlatova. Přidáme nakrouhané zelí a cca 1/2 minuty prohříváme. Mezitím průběžně potřepáváme s pánví. Poté vmícháme na plátky nakrájené kukuřičné klasy a znovu prohřejeme. Za stálého míchání postupně přidáme na plátky pokrájené papriky bez semínek, hrášek a na kostičky nakrájené tofu. Každou přidanou surovinu cca 1/2 minuty prohříváme. Na závěr podlijeme vývarem a zastříkneme sójovou omáčkou.
- 2V kastrůlku smícháme cukr s octem a za stálého míchání zahříváme do rozpuštění cukru. Vlijeme do pánve, posypeme chilli vločkami, najemno nasekanou koriandrovou natí, důkladně promícháme, rozdělíme do misek a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.