Zeleninová treska
50 min.
Ingredience
- 2kusyPórek
- 2kusyCibule
- 4kusyMrkev kořen
- 2kusyRajčata
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 800gramůFilé z aljašské tresky
- 2lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceOlej kukuřičný
- 3lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
542 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
23 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
9 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Podélně rozkrojíme pórek, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Oloupeme a nasekáme cibuli. Mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky. Vařící vodou přelijeme rajčata, oloupeme je, rozpůlíme, odstraníme jadérka a stopky a dužinu nakrájíme nadrobno.
- 2V hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibuli, mrkev a pórek 10 minut. Přidáme rajčata, sůl, pepř a uvedeme do varu.
- 3Na malé kousky nakrájíme rybu, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou. Olej rozehřejeme v pánvi a rybu pečeme 3 minuty z obou stran. Posypeme ji mletou paprikou a vmícháme do zeleniny.
- 4Hotový pokrm posypeme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.