Zeleninové hřebenatky
45 min.
Ingredience
- 230gramůHřebenatka
- 2lžičkySůl
- 3lžíceOlej rostlinný
- 60gramůBambusové výhonky konzervované
- 4plátkyZázvor celý
- 2lžíceVíno rýžové čínské
- 2lžíceVývar slepičí
- 1lžičkaOlej sezamový
- 230gramůChřest zelený
- 1kusMrkev kořen
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
6 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
801 mg
Postup přípravy
- 1Prosolené hřebenatky necháme odstát po 20 minut.
- 2Chřest bez tuhých konců povaříme ve vroucí vodě 1 minutu.
- 3Ve woku na lžíci oleje opečeme připravené hřebenatky a odložíme.
- 4Na další lžíci oleje opečeme chřest, plátky výhonků a mrkve a restujeme 2 minuty. Směs přendáme do mísy.
- 5Na zbytku oleje orestujeme plátky zázvoru, přihodíme hřebenatky, zeleninovou směs, opepříme, přilijeme víno a vývar. Přiklopíme pokličkou a dusíme a na závěr pokapeme sezamovým olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.