Zeleninové hřebenatky

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
6 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
801 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Prosolené hřebenatky necháme odstát po 20 minut.
  • 2
    Chřest bez tuhých konců povaříme ve vroucí vodě 1 minutu.
  • 3
    Ve woku na lžíci oleje opečeme připravené hřebenatky a odložíme.
  • 4
    Na další lžíci oleje opečeme chřest, plátky výhonků a mrkve a restujeme 2 minuty. Směs přendáme do mísy.
  • 5
    Na zbytku oleje orestujeme plátky zázvoru, přihodíme hřebenatky, zeleninovou směs, opepříme, přilijeme víno a vývar. Přiklopíme pokličkou a dusíme a na závěr pokapeme sezamovým olejem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.