Zeleninové kari

60 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
197 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
15 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bramboru a cuketu oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky o stejné velikosti jako jsme nakrájenli bramboru a cuketu.
  • 3
    Jarní cibulky a papriky nakrájíme na plátky.
  • 4
    Lilek nakrájíme na kostičky.
  • 5
    Rýži uvaříme podle návodu.
  • 6
    Brambory, dýni a lilek smícháme se dvěma lžícemi kari pasti a dvěma lžícemi oleje. Osolíme a 30 minut pečeme na 200 °C.
  • 7
    Mezitím si připravíme omáčku. Na zbylém oleji opečeme cibuli. Když je měkká, přidáme trošku vody. Vmícháme zbylou kari pastu a po třech minutách pasatu, kokosové mléko a 100 ml vody. Povaříme.
  • 8
    Když je zelenina hotová, vhodíme ji do omáčky, přidáme papriku a cukety a ještě 15 minut povaříme. Podáváme s vařenou rýží posypané koriandrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.