Zeleninové kari
60 min.
Ingredience
- 1kusBrambory rané
- 2kusyCuketa
- 6lžicKari pasta
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 2kusyCibulka jarní
- 400mililitrůMléko kokosové
- 2kusyPaprika červená
- 1kusLilek
- 300gramůRýže Basmati
- 4lžíceKoriandr čerstvý
- 2lžičkySůl
- 1kusdýně máslová
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
197 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
15 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Bramboru a cuketu oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 2Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky o stejné velikosti jako jsme nakrájenli bramboru a cuketu.
- 3Jarní cibulky a papriky nakrájíme na plátky.
- 4Lilek nakrájíme na kostičky.
- 5Rýži uvaříme podle návodu.
- 6Brambory, dýni a lilek smícháme se dvěma lžícemi kari pasti a dvěma lžícemi oleje. Osolíme a 30 minut pečeme na 200 °C.
- 7Mezitím si připravíme omáčku. Na zbylém oleji opečeme cibuli. Když je měkká, přidáme trošku vody. Vmícháme zbylou kari pastu a po třech minutách pasatu, kokosové mléko a 100 ml vody. Povaříme.
- 8Když je zelenina hotová, vhodíme ji do omáčky, přidáme papriku a cukety a ještě 15 minut povaříme. Podáváme s vařenou rýží posypané koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.