Zeleninové knedlíčky
55 min.
Ingredience
- 100gramůKedlubna
- 4lžíceStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 0,5decilitrMléko polotučné
- 120gramůMouka pšeničná hrubá
- 100gramůMrkev kořen
- 1kusŽemle tuková
- 100gramůKvěták
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
24 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kousky, podusíme ji na kousku másla s několika lžícemi vody. K měkké zelenině přidáme na kostičky pokrájenou osmaženou žemli.
- 2V míse smícháme žloutek, mléko a mouku. Přidáme dušenou zeleninu, kostičky žemle, sůl, nakonec pevný sníh, ušlehaný z bílků.
- 3Ze směsi tvarujeme malé knedlíčky, uvaříme je v osolené vodě (asi 10 minut) a necháme okapat. Posypeme je strouhankou osmaženou na zbylém másle. Podáváme ihned jako přílohu k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.