Zeleninové placičky s bylinkami
55 min.
Ingredience
- 70gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 100gramůMouka pšeničná celozrnná
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůPórek
- 150gramůMrkev kořen
- 150gramůCeler řapíkatý
- 2lžíceBylinky čerstvé - svazek
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 50gramůPohanka loupaná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
19 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rozpálíme v hrnci 50 g másla, přilijeme zeleninový vývar a přivedeme k varu. Po sundání hrnce z hořáku přidáme pšeničnou mouku a drcenou pohanku. Hrnec opět dáme na sporák a mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na stěny nádoby.
- 2Horké těsto přendáme do mísy, zapracujeme vejce a těsto necháme částečně zchladit.
- 3Očistíme a omyjeme pórek a nakrájíme ho na tenké kroužky. Očištěnou mrkev a celer oloupeme a nastrouháme na jemno. Zeleninu na zbývajícím másle podusíme a smícháme ji s těstem a nasekanými bylinkami. Výrazně ochutíme solí, pepřem a muškátem.
- 4Troubu si předehřejeme na 220 °C. Navlhčenýma rukama tvarujeme placičky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Placičky pečeme 10 minut. Poté snížíme teplotu na 175 °a pečeme ještě asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.