Zeleninové placičky s bylinkami

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
19 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozpálíme v hrnci 50 g másla, přilijeme zeleninový vývar a přivedeme k varu. Po sundání hrnce z hořáku přidáme pšeničnou mouku a drcenou pohanku. Hrnec opět dáme na sporák a mícháme tak dlouho, až se těsto přestane lepit na stěny nádoby.
  • 2
    Horké těsto přendáme do mísy, zapracujeme vejce a těsto necháme částečně zchladit.
  • 3
    Očistíme a omyjeme pórek a nakrájíme ho na tenké kroužky. Očištěnou mrkev a celer oloupeme a nastrouháme na jemno. Zeleninu na zbývajícím másle podusíme a smícháme ji s těstem a nasekanými bylinkami. Výrazně ochutíme solí, pepřem a muškátem.
  • 4
    Troubu si předehřejeme na 220 °C. Navlhčenýma rukama tvarujeme placičky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem. Placičky pečeme 10 minut. Poté snížíme teplotu na 175 °a pečeme ještě asi 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.