Zeleninové placičky s Ementálem

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
821 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
61 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
335 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mraženou zeleninu uvaříme do měkka v hrnci s osolenou vodou. Poté ji scedíme, necháme dobře okapat a vychladnout. Do misky vlijeme mléko, přisypeme mouku, kypřicí prášek, sůl, pepř. Všechny suroviny dobře metlou rozšleháme, nakonec přimícháme okapanou zeleninu a ještě jednou promícháme.
  • 2
    Pánev na lívance s olejem rozehřejeme, lžící naléváme připravené těsto. Opečeme vždy jednu stranu, po obrácení dopečeme druhou. V pečení pokračujeme do spotřebování všeho těsta, placky udržujeme teplé.
  • 3
    Opečení placičky rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře, potřeme je rozpuštěným a teplým máslem, povrch každé porce posypeme jemně strouhaným sýrem a pokapeme ostrým kečupem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.