Zeleninové placičky s Ementálem
20 min.
Ingredience
- Na těsto
- 5decilitrůMléko polotučné
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůKečup ostrý
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 0,5špetkaPepř černý mletý
- 100gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 5decilitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
821 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
61 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
335 mg
Postup přípravy
- 1Mraženou zeleninu uvaříme do měkka v hrnci s osolenou vodou. Poté ji scedíme, necháme dobře okapat a vychladnout. Do misky vlijeme mléko, přisypeme mouku, kypřicí prášek, sůl, pepř. Všechny suroviny dobře metlou rozšleháme, nakonec přimícháme okapanou zeleninu a ještě jednou promícháme.
- 2Pánev na lívance s olejem rozehřejeme, lžící naléváme připravené těsto. Opečeme vždy jednu stranu, po obrácení dopečeme druhou. V pečení pokračujeme do spotřebování všeho těsta, placky udržujeme teplé.
- 3Opečení placičky rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře, potřeme je rozpuštěným a teplým máslem, povrch každé porce posypeme jemně strouhaným sýrem a pokapeme ostrým kečupem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.