Zeleninové pletýnky po italsku

45 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1420 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
19 g
Sacharidy
262 g
Vláknina
11 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava na pečení: plech vymažeme lžící másla, vál pomoučíme třemi lžícemi mouky a troubu připravíme k předehřátí na 190°C.
  • 2
    Těsto: olivy scedíme a necháme okapat, cibuli oloupeme, nakrájíme na nudličky. V hlubší míse smícháme mouku, sušené droždí, sůl. Sypké suroviny zpracujeme s vodou a olivovým olejem do hladkého těsta, které důkladně propracujeme na pomoučeném válu. Dobře prohnětené těsto vložíme do mísy, vytřené tukem a necháme asi 90 minut kynout přikryté utěrkou.
  • 3
    Do vykynutého těsta několikerým prohnětením zapracujeme polovinu množství oliv, následně z těsta vytvoříme 4 silnější placky.
  • 4
    Do nich vypícháme prstem jemně mělké důlky, posypeme nakrájenou cibulí, rozdělíme na ně zbytek oliv, posolíme a posypeme tymiánem. Takto připravené slané pečivo necháme ještě 30 minut kynout přikryté ubrouskem. Vykynuté placky posléze upečeme v předehřáté troubě do zlatova. Hotové pečivo necháme vystydnout na děrované podložce a servírujeme ho studené pohoštění.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.