Zeleninové pletýnky po italsku
45 min.
Ingredience
- Příprava pečení
- 350lžicMouka chlebová
- 1lžíceMáslo čerstvé
- Těsto
- 350gramůMouka chlebová
- 20gramůDroždí sušené
- 4lžíceOlej olivový
- 250mililitrůVoda pitná
- 100gramůOlivy černé
- 2kusyCibule
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 1lžičkaSůl mořská
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1420 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
19 g
Sacharidy
262 g
Vláknina
11 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Příprava na pečení: plech vymažeme lžící másla, vál pomoučíme třemi lžícemi mouky a troubu připravíme k předehřátí na 190°C.
- 2Těsto: olivy scedíme a necháme okapat, cibuli oloupeme, nakrájíme na nudličky. V hlubší míse smícháme mouku, sušené droždí, sůl. Sypké suroviny zpracujeme s vodou a olivovým olejem do hladkého těsta, které důkladně propracujeme na pomoučeném válu. Dobře prohnětené těsto vložíme do mísy, vytřené tukem a necháme asi 90 minut kynout přikryté utěrkou.
- 3Do vykynutého těsta několikerým prohnětením zapracujeme polovinu množství oliv, následně z těsta vytvoříme 4 silnější placky.
- 4Do nich vypícháme prstem jemně mělké důlky, posypeme nakrájenou cibulí, rozdělíme na ně zbytek oliv, posolíme a posypeme tymiánem. Takto připravené slané pečivo necháme ještě 30 minut kynout přikryté ubrouskem. Vykynuté placky posléze upečeme v předehřáté troubě do zlatova. Hotové pečivo necháme vystydnout na děrované podložce a servírujeme ho studené pohoštění.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.