Zeleninové pyré s kytičkovou těstovinou

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
122 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibulku s česnekem očistíme a pokrájíme na drobné kousky. Mrkev a malou cuketku oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Zralá rajčata se silnou dužinou omyjeme,ponoříme do misky s horkou vodou na 30 sekund. Poté je zchladíme, oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a dužinu pokrájíme na kostičky.
  • 2
    V kastrólku přivedeme k varu vodu, přisypeme drobnou těstovinu - kytičky a těstovinu uvaříme doměkka podle návodu (přibližně do 10 minut). Uvařenou těstovinu scedíme, dáme ji do misky, přidáme pár kapek oleje, promícháme a zakryjeme.
  • 3
    V hlubší pánvi s nepřilnavým dnem rozehřejeme olej s máslem, na něm zpěníme cibulku s česnekem, přidáme mrkev, cuketu a špetku sladké papriky. Směs promícháme a restujeme 2 minuty. Pak přidáme rajčata, vodu, promícháme a pod pokličkou z dusíme 8 minut. Poté přimícháme promytý mražený hrášek a dusíme pod pokličkou dalších 5 minut.
  • 4
    Do měkké podušené zeleniny přimícháme sýr a pánvičku odstavíme z plotny. Poté všechnu zeleninu i se šťávou rozmixujeme na zeleninové pyré, které promícháme s uvařenými kytičkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.