Zeleninové pyré s kytičkovou těstovinou
30 min.
Ingredience
- 1kusCibulka jarní
- 100gramůMrkev kořen
- 90gramůCuketa
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1lžičkaOlej olivový
- 1špetkaPaprika sladká
- 200gramůRajčata
- 40gramůSýr Gouda 30%
- 1lžíceHrášek mražený
- 1stroužekČesnek
- Vařené těstoviny
- 300mililitrůVoda pitná
- 3lžíceTěstoviny
- 0,5lžičkaOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
122 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibulku s česnekem očistíme a pokrájíme na drobné kousky. Mrkev a malou cuketku oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Zralá rajčata se silnou dužinou omyjeme,ponoříme do misky s horkou vodou na 30 sekund. Poté je zchladíme, oloupeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a dužinu pokrájíme na kostičky.
- 2V kastrólku přivedeme k varu vodu, přisypeme drobnou těstovinu - kytičky a těstovinu uvaříme doměkka podle návodu (přibližně do 10 minut). Uvařenou těstovinu scedíme, dáme ji do misky, přidáme pár kapek oleje, promícháme a zakryjeme.
- 3V hlubší pánvi s nepřilnavým dnem rozehřejeme olej s máslem, na něm zpěníme cibulku s česnekem, přidáme mrkev, cuketu a špetku sladké papriky. Směs promícháme a restujeme 2 minuty. Pak přidáme rajčata, vodu, promícháme a pod pokličkou z dusíme 8 minut. Poté přimícháme promytý mražený hrášek a dusíme pod pokličkou dalších 5 minut.
- 4Do měkké podušené zeleniny přimícháme sýr a pánvičku odstavíme z plotny. Poté všechnu zeleninu i se šťávou rozmixujeme na zeleninové pyré, které promícháme s uvařenými kytičkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.