Zeleninové pyré s rýží
30 min.
Ingredience
- 1kusRajčata
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaKmín drcený
- 600mililitrůVoda pitná
- 30gramůRýže Basmati
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusPetržel kořen
- 2kusyMrkev kořen
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
118 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mrkev, celer a petržel nakrájíme va větší kousky, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Osolíme a přidáme kmín. Spaříme si jedno větší rajče, aby z něj šla seškrábnout slupka. Rozkrojíme ho
- 2a vydlabeme jádřinec. Takto připravené rajče přidáme do polévky
- 3a vaříme 20 minut. Po uvaření vše rozmixujeme. Polévka by měla být hustá, téměř kašovitá. Hustotu polévky můžeme upravit přímo při mixování přidáním horké vody. Do hotové polévky přidáme předem uvařenou rýži basmati. Na talíři dozdobíme sekanou petželkou.
- 4Polévka je velmi vhodná i pro děti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.