Zeleninové pyré s rýží

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
118 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev, celer a petržel nakrájíme va větší kousky, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Osolíme a přidáme kmín. Spaříme si jedno větší rajče, aby z něj šla seškrábnout slupka. Rozkrojíme ho
  • 2
    a vydlabeme jádřinec. Takto připravené rajče přidáme do polévky
  • 3
    a vaříme 20 minut. Po uvaření vše rozmixujeme. Polévka by měla být hustá, téměř kašovitá. Hustotu polévky můžeme upravit přímo při mixování přidáním horké vody. Do hotové polévky přidáme předem uvařenou rýži basmati. Na talíři dozdobíme sekanou petželkou.
  • 4
    Polévka je velmi vhodná i pro děti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.