Zeleninové ragú
45 min.

Ingredience
- 1šálekHrášek
- 1špetkaSůl
- 1hrstPetržel - nať
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1šálekHovězí vývar základní
- 1šálekMrkev kořen
- 1šálekKvěták
- 2lžíceMléko polotučné
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
106 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu očistíme, nakrájíme na stejně velké kousky a osolenou dusíme v rendlíku se lžičkou másla. Do poloviny podlijeme vývarem.
- 2Přiklopené dusíme asi 20 minut, a jakmile zelenina změkne, zahustíme ji lžičkou hladké mouky utřené s máslem.
- 3Tuto směs důkladně rozmícháme ve šťávě zeleniny. Povaříme ještě 3 minuty, poté odstavíme z ohně, zjemníme žloutkem rozmíchaným v mléce a přidáme nasekanou petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.