Zeleninové ragú (kari)
35 min.
Ingredience
- 350gramůBrambory
- 350gramůBrambory sladké (Batáty)
- 375mililitrůMléko kokosové
- 300gramůKvěták
- 250gramůHrášek mražený
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 2lžičkyZázvor celý
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaKmín mletý
- 1lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 1lžičkaKurkuma
- 1kusSkořice celá
- 60gramůKoriandr čerstvý
- 60gramůMáta
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
9 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Nakrájenou cibuli 3 minuty restujeme na rozpáleném oleji ve větším hrnci na středním plameni, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný čerstvý zázvor, mletý koriandr, mletý kmín, kurkumu a celou skořici, mícháme, dokud směs nezačne vonět.
- 2Pak přilijeme drůbeží vývar, kokosové mléko, přidáme oloupané a nakrájené sladké a konzumní brambory, růžičky květáku, vše přivedeme k varu, stáhneme plamen, zakryjeme pokličkou a 10 minut vaříme. Přisypeme rozmrazený hrášek, jemně nasekaný čerstvý koriandr a čerstvou mátu a necháme vařit ještě 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.