Zeleninové rizoto
25 min.
Ingredience
- 1decilitrHovězí vývar základní
- 1lžičkaSůl
- 1kusKarotka
- 100gramůSýr Parmezán
- 1kusCibule
- 240gramůRýže loupaná
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 0,25kusCeler bulvový
- 500mililitrůVoda pitná
- 0,5kusKapusta hlávková
- 0,5šálekHouby čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
20 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rýži přebereme, spaříme v horké vodě a propláchneme ve studené vodě.
- 2Máslo rozehřejeme v kastrole (1 lžíce), přisypeme rýži, zalijeme ji studenou vodou tak, aby voda přesahovala na prst vysoko. Přidáme cibuli vcelku, osolíme, vidlicí vše promícháme a dusíme v troubě tak dlouho, až se voda odpaří.
- 3Zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle, listovou nakrájíme a přidáme později. Zeleninu dusíme na másle (1 lžíce) do měkka, podlitou vývarem a přidáme k dušené rýži.
- 4Rizoto tvarujeme naběračkou vypláchnutou studenou vodou vyklopením na talíř. Kopečky posypeme nastrouhaným sýrem a zakapeme máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.