Zeleninové rizoto s černým kořenem
50 min.
Ingredience
- 200gramůMrkev kořen
- 200gramůČerný kořen
- 1kusCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 300gramůRýže loupaná
- 1litrVývar zeleninový
- 100gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
671 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
22 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky, oloupaný černý kořen nakrájíme na kolečka. Mrkev i kořen povaříme v osolené vodě doměkka. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme uvařenou zeleninu a za častého míchání ji krátce opékáme. Vsypeme propláchnutou rýži, zalijeme vývarem a za občasného míchání dusíme asi 20 minut. Podle potřeby přiléváme vývar. Chvíli před koncem dušení vmícháme do rizota nastrouhaný sýr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.