Zeleninové smaženky se sladkou omáčkou

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
751 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
67 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na prosátou mouku se špetkou soli v míse nalijeme vejce rozšlehaná s vodou a spolu vyšleháme na hladké těstíčko.
  • 2
    3 lžíce brusinkové zavařeniny, špetku soli a 5 lžic pomerančové šťávy vaříme za nízkého příkonu tepla v malé nádobě, až omáčka zhoustne. Hotovou omáčku přelijeme do misky.
  • 3
    Lilek a velkou červenou cibuli nakrájíme na silné plátky, brokolici rozebereme na růžičky, červenou papriku pokrájíme na proužky, chřest nasekáme na špalíčky a fazokové lusky zbavíme špiček.
  • 4
    Na wok pánvi nebo hluboké pánvi rozehřejeme rostlinný olej. Chceme-li zjistit, zda je olej dostatečně horký, ukápneme do něj kousek těsta. Vyplave-li ihned na povrch, je teplota na smažení příhodná.
  • 5
    Zeleninu namáčíme do připraveného těstíčka a postupně ji dozlatova v malých dávkách smažíme, každou 3-4 minuty. Usmaženou zeleninu drátěnou sběračkou přemístíme z oleje na papírové ubrousky, na kterých je dle chuti osolíme.
  • 6
    Zeleninu servírujeme s brusinkovou omáčkou k namáčení.
  • 7
    Můžeme ozdobit čerstvými bazalkovými lístky

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.