Zeleninové smaženky se sladkou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 4lžíceVoda pitná
- 3lžíceMarmeláda brusinková
- 5lžicPomerančová šťáva
- 1kusLilek
- 1kusCibule
- 225gramůBrokolice
- 1kusPaprika červená
- 125gramůChřest bílý
- 2lžičkySůl mořská
- 125gramůFazolové lusky zelené
- 250mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
751 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
67 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na prosátou mouku se špetkou soli v míse nalijeme vejce rozšlehaná s vodou a spolu vyšleháme na hladké těstíčko.
- 23 lžíce brusinkové zavařeniny, špetku soli a 5 lžic pomerančové šťávy vaříme za nízkého příkonu tepla v malé nádobě, až omáčka zhoustne. Hotovou omáčku přelijeme do misky.
- 3Lilek a velkou červenou cibuli nakrájíme na silné plátky, brokolici rozebereme na růžičky, červenou papriku pokrájíme na proužky, chřest nasekáme na špalíčky a fazokové lusky zbavíme špiček.
- 4Na wok pánvi nebo hluboké pánvi rozehřejeme rostlinný olej. Chceme-li zjistit, zda je olej dostatečně horký, ukápneme do něj kousek těsta. Vyplave-li ihned na povrch, je teplota na smažení příhodná.
- 5Zeleninu namáčíme do připraveného těstíčka a postupně ji dozlatova v malých dávkách smažíme, každou 3-4 minuty. Usmaženou zeleninu drátěnou sběračkou přemístíme z oleje na papírové ubrousky, na kterých je dle chuti osolíme.
- 6Zeleninu servírujeme s brusinkovou omáčkou k namáčení.
- 7Můžeme ozdobit čerstvými bazalkovými lístky
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.